De ce a plâns laleaua galbenă și săpunul prieteniei

Ce legătură este între o floare și un săpun?

Îți povestesc acuș.

       Laleaua

  Într-o grădină plină de narcise mari și mici, zambile parfumate și lalele roșii și albe, a răsărit o mică lalea galbenă. Stătea stingheră la marginea unui rând și era tare rușinoasă. Celelalte flori au primit-o bine, dar ea se simțea singură. Vrăbiuțele zburau pe deasupra ei și îi spuneau că e galbenă și frumoasă ca soarele.

      Furnica

  Într-o zi, o furnică mică mică, se strecura printre straturile cu flori ca să caute ceva de mâncare. Mergea veselă și încrezătoare, deși era tare flămândă. Tocmai zărise o firimitură de pâine și alerga spre ea, când cerul se umplu de nori și începu o ploaie torențială.

  Furnica alerga în cerc ne mai știind încotro să o apuce, când auzi o voce care o striga delicat.

 ”Furnicuțo, furnicuțo! Vino aici! Urcă-te pe tulpina mea și stai sub frunzele mele până trece ploaia!” Furnica se uită de unde vine glasu și fugi repede să se ascundă sub frunzele florii care o strigase.

 După câteva minute, cerul se însenină iute și soarele strălucea cu putere.

Furnicuța se uita la floarea care o ajutase, era chiar laleaua galbenă. De atunci, cele două rămaseră prietene și stăteau des de vorbă.

   Lacrimile

  După o săptămână, furnicuța veni să își vadă prietena, dar o găsi plângând.

”Ce ți s-a întâmplat?” întrebă ea speriată. 

Printre suspine laleaua a răspuns: ”Mi s-a deschis floarea și nu mai sunt galbenă cu totul! În interior am niște dungi negre!”

 ”Și care e problema? De ce plângi?” întrebă furnica.

”Rândunelele îmi spun că sunt urâtă pentru că nu mai sunt galbenă ca soarele.” spuse laleaua cu glasul gâtuit de plâns.

”Vai, draga mea! Dar tu ești în continuare la fel de frumoasă ca soarele. Și ai rămâne așa chiar dacă te-ai face cu totul neagră!” îi spuse furnica zâmbind.

   Laleaua o privi cu ochii roșii de plâns și mari de mirare și spuse: ”Da?!! Cum așa?!”.

Furnicuța se uită cu drag la ea și îi spuse: ”Soarele e bun și blând și datorită lui trăim. Și tu ești bună și blândă ca el! Îți amintești cum mi-ai salvat viața în ziua aceea cu ploaie torențială?! Frumusețea ta vine din interior și nu de la culoarea pe care o ai! Rândunelel nu te cunosc cu adevărat și de aceea nu știu că tu ești un soare mic răsărit aici în grădină.”

          Săpunul

   Ca laleaua din poveste și prietenele noastre au nevoie să le spunem și să le arătăm  cât de minunate sunt și că ținem la ele. Mai ales în această perioadă tensionată și care ne impune distanța socială e bine să nu uităm de ceilalți și să păstrăm legătura cât de mult se poate. Un telefon, un mesaj pe Whatsapp, un emoticon pe Instagram sau orice gest care spune ”te apreciez și ești importantă pentru mine” contează foarte mult.

  Ca să îmi bucur prietenele am creat ”Săpunul prieteniei”. Un săpun super hidratan, în culori vesele și plin de sclipici biodegradabil. Care să le amintească de lumină, bucurie și soare. Abia aștept să ne putem întâlni să le dăruiesc câte o bucată din el.

 Nu trebuie să știi să faci săpun ca să faci o persoană să se simtă specială. Și tu îți poți bucura prietenele! Poți scoate ”de la naftalină” poze vechi și să le trimiți pe Whatsapp, apoi vă amuzați împreună amintindu-vă peripețiile prin care ați trecut împreună. Sau le poți desena ceva. Sau le trimite o floare în dar. Sau un mail luuung sau scurt în care să le spui cât de mult înseamnă ele pentru tine. 

Imaginația ți-e limita!

5 thoughts on “De ce a plâns laleaua galbenă și săpunul prieteniei”

  1. Alexandra Diaconu

    Minunată povestea! 😊 Ar trebui să scrieți povești pentru copii, sunteți foarte talentată!
    Vă mulțumesc din suflet pentru prietenie, sunteți Laleaua mea galbenă! ♥️❤️

  2. Povesti asa frumoase si profunde nu pot sa izvorasca decat dintr-un suflet frumos si delicat! Felicitari!!!

  3. Da. Ma bucur tare cand primesc ca daruri oameni frumoși sufleteste si nu numai…
    Felicitări!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *